Hur hittar man en billig flyttfirma? Vi har svaren!

Så anlitar du en billigare flyttfirma

9 sätt att spara pengar på när du anlitar en flyttfirma

Dessa nio enkla tips kommer att hjälpa dig att sänka dina kostnader när du anlitar en flyttfirma. De är som följer: ta bara med de saker du behöver, flytta under lågsäsong, fråga om rabatter, pruta om pris och var beredd att kompromissa, planera i förväg, se till att du kan flytta in i ditt nya hem under flytten, anlita specialiserade flyttare för speciella saker, fråga i förväg om särskilda avgifter såsom för packning eller hanteringsavgifter samt packa alla dina saker i förväg.

Att flytta till ett nytt hem kan verkligen vara dyrt, särskilt om du måste använda dig av flytthjälp genom en flyttfirma. Men att flytta från ett hem till ett annat kan kosta dig mindre om du vet vad du ska fråga om innan. Här kommer några generella tips:

Ta bara med de saker du behöver

Flytten kommer att kosta dig mindre om du har färre saker. Anordna en loppmarknad för att bli av med de saker du inte längre behöver eller vill ha. Det finns ingen anledning att flytta med saker som du ändå inte kommer att använda. Dessutom så kommer ett mindre flyttlass kosta dig mindre pengar att flytta.

Flytta under lågsäsong

Det är alltid bäst att flytta under de tider som inte är så kallad högsäsong, och det är oftast mitt i månaden. Man hittar oftast bättre rabatter och har större prutmån under denna tid. Om man flyttar och anlitar en flyttfirma under en lågsäsong kommer det med säkerhet kosta mycket mindre än om man gör det när det är som mest ruljangs.

Fråga om rabatter

Fråga alltid om rabatter när du anlitar en flyttfirma. Många gånger så kan en flyttfirma ge upp till 40 % rabatt på priset som baserats på vikt och distans på flytten. Jämför priserna och försök alltid få till en bättre deal med ett bättre pris.

Pruta om pris och var beredd att kompromissa

Priset på flytten blir alltid lägre om du flyttar under flyttfirmans ”kontorstid”. Kolla alltid om det går att få ett lägre pris om du kan tänka dig flytta på en tid som passar dem bättre.

Planera i förväg

Om du kan planera väl i förväg så kan du vara säkrare på att du har uppskattat och förstått dina kostnader rätt. Se till att du är väl insatt i ditt kontrakt med flyttfirman och deras avgifter. Att planera väl i förväg kan göra så att du undviker att missa onödiga kostnader och avgifter.

Se till att du kan flytta in i ditt nya hem under flytten

Förbered stället dit du ska flytta. Se till att du kan flytta in samtidigt som flyttlasset går så att du slipper onödiga förvaringskostnader av ditt flyttlass.

Anlita specialiserade flyttare för speciella saker

Det är bäst att själv flytta eller att anlita specialister då man ska flytta större eller speciella saker. Eftersom de flesta flyttfirmor inte har dessa specialister i vanliga fall i sitt stall så kan de bli nödvändigt för dem att hyra in en tredje part. Detta kan bli dyrare än om du själv hyr in dem.

Fråga i förväg om särskilda avgifter såsom för packning eller hanteringsavgifter

Se till att du är insatt i alla kostnader för nedpackning av dina saker eller om de har särskilda hanteringsavgifter. Förbered dig själv på och sätt dig in i att du kan komma måsta betala denna typ av servicekostnader så slipper du dyra överraskningar under flytten.

Packa alla dina saker i förväg

Packa ner alla dina saker och skruva isär dina möbler i god tid innan flytten. Om allt är packat och förberett så går lastningen av dem så mycket fortare. Det gör också att du slipper betala de ytterligare servicekostnaderna som vi just talat om.

Om du vet innan flytten exakt vad den kommer att kosta dig så är det lättare för dig att ha kontroll på dina pengar samt också kunna spara en slant. Se till att du tar kommandot över flytten så att du kan undvika onödiga kostnader. Förberedelse och planering är hemligheten till en billigare flytt.

Spara tid genom att anlita en städfirma för flyttstäd i Tranås – Fyll i formuläret för en gratis intresseanmälan!