Checklista – Flytt

En checklista för en flytt är så mycket mer än en samling saker som måste göras innan man flyttar – utan den blir snabbt din livlina under en väldigt stressig period. Innan dina flyttarbetare står utanför dörren på flyttdagen så måste du redan ha organiserat hundra små detaljer för att din flytt ska gå smidigt – och detta är än mer sant om det gäller en internationell flytt. För att hjälpa dig att bli mer organiserad så bör du hitta en suverän checklista för din flytt, som du sedan kan ändra för att passa dina behov bättre, och inkludera antingen lokala saker att göra eller de som gäller en utlandsflytt.

Den ultimata checklistan för flytten

blir mer organiserad när du flyttar

Din checklista är ett sådant praktiskt verktyg som kommer att hjälpa dig mycket med att fokusera på de viktiga sakerna som måste göras. Istället för att helt slumpmässigt organisera din internationella flyttdag så kommer du ha en väldigt klar väg att gå när det gäller vad som måste göras och när du måste göra det. Flyttfirman som du anlitar kommer bara att skicka flyttarbetare till ditt hem på dagen för flytten om du inte har anlitat andra tjänster som de kan erbjuda. De kommer inte att hjälpa dig att planera flytten – det är något som du måste göra själv.

Om du är en sådan person som är oorganiserad så kommer du att märka att använda en checklista till din flytt är det bästa verktyg du någonsin har använt. Inte bara är denna användbara lista indelad i små delar om vad du ska göra under månaden innan flytten, utan du kommer också att märka att den kan vara uppdelad i specifika kategorier med, såsom en lista på personer och organisationer som du måste meddela om adressändring, saker att göra om du har barn som flyttar med dig, eller en checklista för ditt husdjur om du flyttar utomlands och tar din ögonsten med dig på äventyret.

Oavsett av vad du kanske tror så är en checklista ingen som är skrivet i sten. Du kan lägga till på din lista och stryka sådant som inte gäller dig. Men, om du skaffar dig en riktigt bra checklista så kan den hjälpa dig att påminna om saker som du kanske inte ens insett att du måste göra – till exempel, en internationell flytt kräver ofta att man har koll på arbetstillstånden i det nya landet. Vissa länder kräver att du ansöker om ett särskilt sorts visum innan du ens kan ansöka om ett arbetstillstånd. Att ha en checklista på alla dessa saker som måste göras innan du flyttar tvingar dig att forska i sådana saker och ser till att ingenting glöms bort eller lämnas till sista sekund.

Om du inte kan hitta en bra flyttchecklista som passar överens med dina behov kan du alltid göra en egen. Men det finns alltid en risk att du kommer att glömma att sätta upp något på den listan helt enkelt för att du är för upptagen med att försöka organisera din flytt. Att flytta är aldrig en enkel sak. Med det stora antalet av små saker som måste göras är det lätt att man glömmer en sak eller två – och det är därför det är så viktigt att ha en checklista så att man ser till att man inte glömmer något alls.

Lycka till med flytten önskar vi på Flyttstädning Tranås